Document

بازگشت

زمان مطالعه : ۲ دقیقه و ۴ ثانیه

شوک ویو تراپی (ESWT)

شوک ویو تراپی Extracorporal shock wave therapy ESWT روش درمانی جدیدی است که در آن با استفاده از امواج صوتی پر قدرت درد ناشی از بعضی بیماری های سیستم حرکتی بدن انسان را کاهش میدهند.

یک شوک ویو یا موج شوکی نوعی موج قوی ولی بسیار کوتاه مدت ست که از صوت سریعتر حرکت میکند.

مثال هایی از این نوع موج های شوکی موج ایجاد شده در هنگام رعد و یا موج ایجاد شده در هنگام شکسته شدن دیوار صوتی توسط هواپیما است. Extracorporal به معنای خارج از بدن است به این منظور که دستگاه مولد موج در خارج از بدن قرار گرفته است.این دستگاه در طب فیزیکی و توانبخشی، ارتوپدی و طب ورزشی کاربرد داشته و جهت درمان بیماریهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.مورد استفاده عمده این روش درمانی در تاندنیت ها است. در تاندنیت ها،تاندون در محل اتصال به استخوان دچار مشکل شده و این وضعیت موجب بروز درد در بیمار میشود. مهمترین تاندنیت هایی که در درمان آنها از شوک ویو استفاده میشود عبارتند از:

-فاشئیت پلانتار در خار پاشنه

-تاندونیت آشیل

-تاندونیت کلسیفیک شانه(درد و بی حرکتی شانه)

-تاندونیت کشکک(درد و تورم کشکک زانو)

 

-تنیس البو (آرنج تنیس بازان)

-گلف البو ( آرنج گلف بازان)

 

کاربردهای دیگران:

-درد ناحیه کمر

-انبساط عضلانی

-درد کشاله ران

-درد لگن و موارد مشابه

-مورتون نروما

-شکستگی های استرسی

-عدم جوش خوردگی یا دیر جوش خوردن شکستگی استخوان

به نظر میرسد مکانیسم اثر شوک ویو تراپی ایجاد پارگی های بسیار ریز میکروسکوپی در بافت مربوطه بر اثر ضربه شدید موج شوکی است. این پارگی های ظریف موجب آزاد شدن موادی از بافت میشوند و این مواد به نوبه خود موجب افزایش مویرگ های بافت و انتقال سلول های ترمیم کننده از طرف بدن به محل آسیب دیده میگردد و بدین وسیله روند ترمیم و بهبودی در بافت مربوطه فعال میشود.

طبق گزارشهای کلینیکی موجود حدود ۷۷% تا۸۰% بیماران با این روش درمان موفقی داشته اند. هر جلسه درمان ادامه جلسه قبلی بوده و نتایج بعد از۳ تا ۵ جلسه نمایان می شود، همچنین بیمار ممکن است بهبودی و کاهش درد را در همان جلسه ابتدایی احساس نماید.

شوک ویو تراپی به این صورت انجام میشود که تکنیسین مربوطه ابزار خاصی را بر روی پوست محل گذاشته و از طریق آن امواج صوتی پرقدرت را به درون بافت میفرستد. کل این فرایند معمولا ۲۰-۱۰ دقیقه طول بکشد. گاهی اوقات بعد از انجام آن بیمار کمی احساس ناراحتی در محل دارد که معمولا در ۲۴ ساعت اول بتدریج از بین میرود.

توصیه می شود که بیماران تا ۴۸ ساعت از فعالیت فیزیکی، بخصوص در نواحی تحت درمان خودداری کنند. مدت زمان هر جلسه درمانی تقریباً ۱۰ تا ۲۰ دقیقه می باشد و اغلب بیماریها نیاز به ۳ تا ۵ جلسه درمان دارند. در حالت کلی بر اساس تحمل بیمار و پاسخگویی بافت تحت درمان، تعداد جلسات درمانی بین ۳ تا ۱۰ جلسه می باشد.

در مرکز ما  انواع اختلالات بالا به کمک شاک ویو درمان می شوند.

 

مقالات پیشنهادی